Racing

Brink Motorsport vann teammästerskapet

Genom vinst för Andreas Wernersson i årets sista race säkrade Brink Motorsport titeln i teammästerskapet i TCR Scandinavia framför VM-teamet PWR Racing.

– Jag är jätteglad för att få avsluta på topp och extremt stolt för att kunna ta hem teammästerskapet för Brink Motorsport samt såklart tredjeplatsen i förarmästerskapet, säger en samlad och glad Andreas Wernersson.

Tobias som åkte till finalen med möjlighet att vinna förarmästerskapet och gjorde allt rätt genom att vara snabbast på kvalet och leda första racet tills hemmaföraren tryckte sig bryskt förbi i sista sväng. Hoppet levde dock till andra racet där VM-föraren Haglöf körde av Tobias så att racet slutade i muren för Tobias och med svartflagg för Haglöf.

– Väldigt bittert att falla på andras misstag i racen när så mycket står på spel. Dock är jag väldigt glad över teamets framgång där titeln är ett kvitto för alla som slitit otroligt hårt året igenom. Mixade känslor just nu men i morgon så är det stoltheten som kommer väga tyngst, säger Tobias som alltså slutade tvåa i förarmästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Teamets junior avslutade med årsbästa genom en femteplats i mål efter en otrolig utveckling sen i April då han körde sina första varv i racingbil efter makalös kartingkarriär.