Rally

Rådström och Johansson laddade för EM-premiär

I helgen avgörs den första deltävlingen i Rally-EM på asfalt i den Italienska huvudstaden Rom. Torsbysonen Dennis Rådström i par med hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik är på plats med teamet Orsak Rallysport i sin Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland, redo att dra igång säsongen.

Foto: Vandraq Studio

– Vi har en bra känsla inför Rally di Roma Capitale. Rallyt går genom vackra landskap och utmanande sträckor, ganska lika Korsika där vi kört VM innan. Vi gillar de här förutsättningarna, säger Dennis.

Trots pandemin och det långa avbrott som blivit i Dennis och Johans rallysäsong kommer de väl förberedda till säsongspremiären i Rom. För två veckor sedan fick de en bra genomkörare när de vann Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia genom att vinna samtliga 18 sträckor i sin Ford Fiesta Rally4.

– Nyckeln blir att kunna hålla ett högt fokus i värmen genom hela rallyt, och hitta balansen i körning vad bromsar och däck klarar av.

Även om det är första gången Dennis och Johan kör EM, där de tävlar i klassen ERC3 Junior, är målsättningarna höga.

– Vi ska känna att vi gjort vårt bästa när vi kommer i mål, och stå högst upp på pallen, säger Dennis.

Inför tävlingen har Dennis och Johan fått ännu mer tid bakom ratten i den nyutvecklade Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland.

– Känslan är riktigt bra, vi hat kört test innan i veckan och hittat en riktigt trygg och snabb set-up. Bilen känns fantastisk, avslutar Dennis.