Racing

Högt och lågt för Rosenqvist i säsongens sista ovalrace

Felix Rosenqvist kastades mellan högt och lågt och landade till slut i mittfältet vid helgens NTT INDYCAR SERIES-tävlingar på World Wide Technology Raceway.

Foto: Penske Entertainment.

Rosenqvist fick en bra start på den så kallade Gateway-ovalen när han klockades som trea på fredagens inledande träning – men dur byttes till moll när en snurrning i kvalet sedan förpassade Arrow McLaren SP-föraren till 26:e och sista plats på gridden till lördagsnattens race.

Rosenqvist slog sig dock snabbt tillbaka in i matchen med hjälp av ett av karriärens absolut vassaste förstavarv, där han i ett svep passerade halva fältet och installerade sig på 13:e plats.

– Jag fick en riktigt bra start och hittade grepp i ytterspåret som ingen annan verkade använda, säger Felix Rosenqvist. Det tog oss snabbt upp i fältet och det var extra kul att kunna göra det just här på Gateway, där det egentligen är väldigt svårt att köra om.

Rosenqvist huserade sedan i mittfältet fram till varv 217, då loppet tillfälligt avbröts på grund av regn. När banan väl torkat upp kunde de sista 43 varven så småningom fullföljas, och Rosenqvist tog till slut målflagg som 16:e man i säsongens sista ovallopp.

– Vi hade ett bra läge innan regnet där vi försökte klara oss på ett stopp mindre än de andra, men den planen kastades omkull med rödflaggen, avslutar Felix Rosenqvist. Inför omstarten tog vi en chansning och gick i depå för nya däck. Tyvärr hamnade jag bakom (Simon) Pagenaud, som verkade ha stora problem, och tappade ett antal platser istället.

– Vi hade hoppats på mer i helgen, men vi har två race kvar och jag vill verkligen avsluta den här säsongen på topp.

Foto: Penske Entertainment.