Racing

Rosenqvist femma i GMR Grand Prix

Felix Rosenqvist fick med sig en topp fem-placering från lördagskvällens GMR Grand Prix på Indianapolis Motor Speedway och har därmed inlett maj månads INDYCAR-aktiviteter i positiv anda.

Rosenqvist var i bra form i säsongens femte INDYCAR-deltävling, där han kom snubblande nära en tredje pole position runt road course-slingan i Indianapolis men till slut fick ge sig med ynka 27 tiotusendelar av en sekund (0.0027s) i kvalet. Det är den minsta marginalen någonsin i INDYCAR mellan kvalets två snabbaste förare.

Från andra plats på gridden höll sig Rosenqvist sedan långt framme hela vägen genom lördagens 85 varv långa race, där han till slut blev femma efter att ha kört om fjolårsvinnaren Colton Herta under slutvarven.

Loppet fick ett positivt utfall överlag för Arrow McLaren-teamet, som hade samtliga sina tre bilar i topp fem.

– Topp fem för hela teamet idag – det är ett rejält styrkebesked, säger Felix Rosenqvist. För egen del är jag inte supernöjd, men det är i alla fall P5 och många värdefulla poäng. Det här loppet fortsätter att vara lite av ett mysterium för mig och från första startled hade jag hoppats på lite mer. Vi fortsätter att jobba så hårt vi bara kan, och på det stora hela är det mungiporna uppåt inför Indy 500.

Foto: INDYCAR.