Racing

Nya segrar till Linus Granfors

Formula Nordic körde årets andra tävlingshelg på den klassiska GP-banan i Anderstorp. Det är 50 år sedan man körde F1-VM i Anderstorp första gången och då passade det ju bra att Formula Nordic kunde visa upp ett stort startfält tillsammans med danska Formel 4. 22 bilar stod på startlinjen, det var länge sedan vi såg ett sådant stort formelbilsheat i Anderstorp!

De danska bilarna har lite bättre prestanda än de svenska, men det blev oväntat jämnt och förarna bjöd på mycket fin racing. Norrmannen Christer Otterström var snabbast av Formula Nordic-förarna och hans kvaltid räckte till en total femteplats på griden där Magnus Pedersen startade från pole. Otterström var verkligen på hugget i starten och avancerade en plats direkt. Det blev trångt efter långa rakan där ingen ville ge sig. Det blev lite kontakt mellan några bilar, men alla kunde köra vidare. Det kastade dock om ordningen lite i fältet. Jonathan Engström var plötsligt ny ledare i Formula Nordic före Oscar Pedersen och Emma Wigroth. Engström fick fel på motorn, som inte kunde varva ut som den skulle och han tappade lite fart. Även Pedersen fick något elfel och tvingades bryta. Linus Granfors avancerade i fältet och tog ledningen. Engström orkade inte följa hans tempo, men behöll andraplatsen. Otterström jobbade sig upp och tog sista pallplatsen. De höll dessa platser till mål.

Andra racet blev betydligt lugnare. Granfors tog rygg på de snabbaste danska förarna medan de andra Formula Nordic förarna inte orkade med samma tempo. Otterström låg på andra plats när delar av karossen lossnade! Han fick teknisk flagg och tvingades bryta. Engström hade återigen problem med att inte motorn orkade varva ut, men han lyckades ändå hålla andraplatsen ända till målet. Daniel Varverud tog hand om tredjeplatsen.

Granfors har full pott i JSM-tabellen efter fem raka segrar på två racehelger och 134 poäng. Engström klättrade upp till andraplatsen med 68 poäng. Otterström och Varverud delar tredjeplatsen med 59 poäng.

Linus Granfors. Foto: Racefoto.se