Racing

Norsk trippel i Anderstorp

Viktor Andersson startade från pole vid helgens första race för Formula Nordic i Anderstorp. Gabriel Nord gick ut på flygrakan och försökte bromsa ut Andersson. Det slutade med att båda bromsade försent och fick ta den långa svängen genom lecakulorna.

Gabriel Nord försöker bromsa ut Viktor Andersson på yttern efter flygrakan.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, racefoto.se
Både Gabriel och Viktor bromsade dock försent och fick ta den långa
vägen genom lecakulorna. Foto: Bengt-Åce Gustavsson, racefoto.se

Magnus Gustavsen tackade för bjudningen och övertog ledningen. Edward Sander Woldseth startade sist, efter ett misslyckat kval. Han jobbade sig metodiskt upp till andraplatsen, men han nådde aldrig fram till Gustavsen som tog sin första seger. Håvard Hallerud tog tredjeplatsen och fullbordade därmed en norsk trippel för Team Greenpower. Andersson satte snabbaste varv gång på gång i sin jakt i slutet av fältet, men han hade stora problem att ta sig förbi Nord.

Ny vinst till Winsth

Som väntat blev det ett spännande finalrace i Anderstorp. Charlie Andersen tog ledningen från start, men den övertogs snart av William Winsth som fick en lucka till övriga fältet. Trion med Viktor Andersson, Edward Sander Woldseth och Gabriel Nord startade på de tre sista platserna och de jobbade sig upp genom fältet. Andersson ryckte sig loss från resten av klungan och satte efter ledande Winsth. Andersson var klart snabbast på banan och han kapade sekund efter sekund. På näst sista varvet var han ikapp Winsth, men han lyckades inte ta sig förbi. Winsth vann racet före Andersson och Woldseth.

Det är mycket jämnt i NEZ-tabellen där Woldseth leder på 117 poäng före Andersson 114 och Winsth 109. Nästa deltävling körs på den nya banan i Skellefteå där förarna för första gången kommer att köra tre race.