Racing

Pallplats för Jessica Bäckman igen

På Anderstorp och det svenska mästerskapet TCR Scandinavia intog Hyundai Motorsport första gången svensk tävlingsmark med sin Hyundai i30 N TCR. Svenska stjärnskottet Jessica Bäckman satt bakom ratten och Norrbottenstjejen tog en välförtjänt pallplats – för andra helgen i rad.

TCR Scandinavia är idag den ledande klassen för standardbilsracing och tog i fjol över stafettpinnen från STCC, som Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap. Av mästerskapets sex deltävlingar, ägde den andra rum i helgen (1–2 juni) på anrika Anderstorp och racingbanan Scandinavian Raceway. Jessica Bäckman körde sin Hyundai i30 N TCR för team Target Competition, vilket innebar premiär för Hyundai i TCR Scandinavia. Det var dessutom det första tävlingstillfället för Jessica på hemmaplan på över 8 månader, och det var med stolthet hon äntrade den 4,025 km långa banan – den enda i Norden med Formel 1-historik.

Startade först, för första gången i TCR

På träningen fick Jessica smaka på såväl tufft som milt väder och lyckades på så vis testa sig fram, hitta rätt körning och inställningar inför kvalet. Väl i Q2 slutade Jessica på åttonde plats, vilket också blev hennes startplacering för det första racet. Här körde Jessica upp sig till en sjunde plats, för att i race två starta som etta – från pole position, för första gången i sin TCR-karriär – och sluta på en välförtjänt tredjeplats.

– Jag är superglad över att få ta min andra pallplats i år och att dessutom få göra det på hemmaplan känns magiskt. Helgen var lärorik, positiv och jag vill rikta ett stort tack till mitt team, Target Competition, och Hyundai Motorsport för allt hårt jobb. Nu ser vi fram emot TCR Europe:s deltävling på Spa, Belgien, nästa helg, säger Jessica Bäckman.

Härnäst väntar deltävling tre i TCR Europe 2019, 8–9 juni på Spa, Belgien.