Racing

Magnussen tillbaka i Carrera Cup

Den tidigare F1-föraren, ALMS- och IMSA-mästaren samt flerfaldige klassvinnaren på Le Mans – Jan Magnussen – är gästförare på Anderstorp 18–19 juni. Värmer upp inför årets Le Mans med inhopp i Skandinaviens ledande racingmästerskap.

När den andra omgången körs på Anderstorp 18–19 juni hårdnar motståndet då den danske racingstjärnan Jan Magnussen gör sitt andra inhopp i serien via Porsche Sveriges gästförarprogram. Roskilde-föraren genomförde ett framgångsrikt gästspel på Drivecenter Arena förra sommaren och är nu åter redo att utmana startfältet i Skandinaviens ledande racingmästerskap.

– Mitt premiärinhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia ifjol gav tydlig mersmak. Jag var särskilt imponerad av organisationen och den sportsliga nivån så jag ser fram emot att delta igen, säger Jan Magnussen. Att få komma tillbaka till serien på den klassiska Formel 1-banan i Anderstorp är såklart en extra krydda och det kommer att bli en riktigt spännande utmaning.

Jan Magnussen är just nu även högaktuell inför satsningen på Le Mans 24-timmars tillsammans med sonen, den tidigare F1-föraren, Kevin Magnussen. Tävlingen i Porsche Carrera Cup Scandinavia blir därmed en viktig del av uppladdningen inför den 89:e upplagan av världens största endurance-tävling senare i sommar.

– Säsongen 2021 tävlar jag i LMP2-klassen i FIA World Endurance Championship och kör också 24-timmarsloppet i Le Mans med min son, Kevin, i augusti, fortsätter Magnussen. Jag kommer till Anderstorp direkt från 8-timmars i Portimào och efteråt reser jag till Spanien för att testa med Le Mans-programmet. Jag är glad att allt passar ihop och ser fram emot att få en ny chans i Porsche Carrera Cup Scandinavia, samt förhoppningsvis att kunna kämpa för ett toppresultat!

Magnussen har en imponerande racingkarriär bakom sig. Förutom fyra säsonger i Formel 1 med McLaren och Stewart Grand Prix har han tre VM-titlar i karting, en legendarisk mästerskapsseger i brittiska Formel 3 med hela 14 racesegrar på en säsong, fem klassegrar i 12-timmars på Sebring, fyra klassegrar i Le Mans 24-timmars och en klasseger i Daytona 24-timmars. Lägg till dubbla mästerskapssegrar i American Le Mans Series och IMSA SportsCar Championship.

– Jan Magnussen är en FIA Platinum Driver och en av de mest erfarna i världen inom GT-racing. Han är varmt välkommen tillbaka till mästerskapet, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Att vi får ha en tidigare Formel 1-förare i vår gästbil på Grand Prix-banan i Anderstorp ger extra gåshud åt många racingentusiaster, mig inkluderat.