Racing

Carrera Cup lanserar förarutvecklingsprogram

Driver Development Programme för skandinaviska förartalanger med sikte på internationell racingkarriär. Stjärnspäckat team av coacher ska forma nästa generation toppförare.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är Skandinaviens mest framgångsrika entyps-racingserie som lockar förare och publik med högkvalitativ motorsport i ett format där alla förare kör Porsche 911 GT3 Cup. Talang, mod och racecraft är avgörande egenskaper för den som vill kämpa om seger i mästerskapet.

Förutom racing i Sverige och Norge erbjuder serien en naturlig språngbräda mot en internationell racingkarriär. Dels via den årliga Porsche Motorsport Shoot–out och dels genom Porsche Mobil1 Supercup. Racingserien som körs i nio länder i anslutning till Formel 1 och med likadana bilar som används i Carrera Cup.

För att ta vara på de unika möjligheterna som erbjuds genom Porsche Motorsport och för att vässa spetsen i svensk racing lanseras Driver Development Programme. Ett omfattande förarutvecklingsprogram under Porsche Carrera Cup Scandinavia, för talangfulla racingförare födda 1996 och senare.

– Om man vill köra professionellt på internationell toppnivå räcker det inte längre med att bara vara en snabb förare, säger Thomas Johansson, Sporting Director Porsche Carrera Cup Scandinavia. Förarna i Driver Development Programme kommer att tränas av välrenommerade coacher som alla har mångårig erfarenhet och framgång inom respektive kompetensområde.

Målsättningen med Driver Development Programme är tydlig. En elitsatsning för att utveckla nästa generation skandinaviska toppförare och förbereda dem för en internationell motorsportkarriär. Förare som kan vinna Porsche Motorsport Shoot–out från år 2020. Som har både ambitionen och kapaciteten att gå vidare till en internationell karriär och slåss om segrar i Porsche Mobil1 Supercup.

– Vi har byggt ett fantastiskt team som kommer att jobba intensivt med våra utvalda unga talanger i Driver Development Programme, fortsätter Johansson. Deltagarna kommer att coachas inom fysisk träning och diet, körteknik, medieträning, personlig träning, teknik och dataanalys.

Driver Development Programme: Instruktörer
Förarcoach: Björn Wirdheim.
Personlig coach: Thomas Fogdö.
Medieträning: Fredrik Huldt.
Teknik och dataanalys: Marcus Fasth.
Fysisk träning och diet: Johan Rothlind (SBF, Bosön).

Driver Development Programme: Förare 2019
Hugo Andersson, PWR.
Hugo Nerman, WestCoast Racing.
Lukas Sundahl, Sundahl Racing.
Ole William Naersnes, Jaffa Racing.
Pontus Fredricsson, Fragus Motorsport.
Robin Hansson, Fragus Motorsport.