Rallycross

Årets första pallplats för Walfridson

Det blev en fin tredjeplats på Nysumbanen i Danmark, och klättring i RallyX Nordic serietabell.

Foto: Jan Kåre Rafoss

Jimmie Walfridson, 29 år, har haft en minst sagt motig inledning av rallycross-säsongen. I de två första deltävlingarna som kördes i Höljes för två veckor sedan slutade han tolva respektive åtta I helgen kördes den tredje deltävlingen av mästerskapet RallyX Nordic på Nysumbanen i Danmark. Att säga att han kom till start rejält revanschsugen är ingen överdrift.
– Äntligen hittade jag flytet och har haft marginalerna på min sida, säger han.

– Äntligen hittade jag flytet och har haft marginalerna på min sida, säger han.

På Nysumbanen har Jimmie kört några gånger tidigare, bland annat med crosskart.
– Det här är en rolig bana som jag gillar – både snabb och teknisk, sa han redan innan tävlingsstart.

Jimmie höll upp tempot och var med och slogs i toppen direkt under de fria träningarna. Därefter fortsatte han i det höga tempot, vilket resulterade i två fjärdeplatser i de första omgångarna och en sjundeplats i tredje omgången. I fjärde och sista omgången kammade han även hem årets första fullpoängare.
– Så otroligt skönt, säger han.

I finalen var han bra med i starten från andra led, även om det blev lite trångt och bökigt. Han var tredje bil ut ur första kurva och hade en tät fight om andraplatsen med Linus Östlund. Jimmie fick backa tillbaka och slutade trea – vilket gav honom årets första pallplats. Dessutom klättrar han upp från tionde till sjätteplats i mästerskapstabellen.

– Det var verkligen kul i helgen! Det mesta har stämt, även om jag inte alltid fått bästa startspår. Men jag har haft ett jämnt tempo, försökt köra med insidan av huvudet och inte ställa till med så mycket dumheter, avslutar han med ett skratt.

Teamkompisen i JC Raceteknik vann tävlingen i Supercar Lites, före Finnskoga MK´s Linus Östlund.

Nästa tävling för Jimmies del blir 15-16 juni då RX2 International series körs i Norska Hell. Han startar där för att hålla igång under RallyX Nordicsäsongen.