Rallycross

Andersson tvåa i Höljes

Nils Andersson hade en mycket bra första dag i RallyX Nordic i Höljes. Arvika-föraren slutade tvåa efter att ha varit snabbast av alla i kvalet.

Foto: QNIGAN

– Bra för självförtroendet att kunna ta med sig den här dagen framöver, konstaterar KMS-föraren.

Andersson, femma i Lites-klassen efter första helgens tävlingar i Nysum, fick en mycket bra start på dagen. I de två första kvalomgångarna satte han starterna och körde fram till såväl heatseger som bästatid.

– Tempot fanns där hela dagen. Mycket nöjd med det och med driftsäkerheten.

I den tredje omgången blev det tuffare in i första sväng för Kristoffersson Motorsport-föraren, men han plockade placeringar efter joker-varvet och slutade trea. Det räckte för att ta hem förstaplatsen totalt i kvalet.

I semifinalen fortsatte den fina trenden. Andersson satte ännu en fin start och hade sedan inga problem att hålla undan till segern och pole position i finalen.

– Inte varje dag man står i första ledet i finalen.

Arvika-föraren gjorde ännu en bra start och hade ledningen ända till sista varvet, trots hård uppvaktning från kompisen Linus Östlund.

– Jag var lite stressad av Linus, blev bred på något ställe och tappade lite tid.

Andersson höll undan för Östlund men bakom hade finländaren Tommi Hallman tagit sitt jokervarv tidigt och jagat in en del tid när det var dags för Nils att ta alternativspåret.

– Jag visste att det var jättetajt och jag gjorde en liten miss där.

Finländaren smet förbi med liten marginal och Andersson fick nöja sig med andraplatsen.

– Vi försökte verkligen, men jag tar med mig en jättebra känsla från den här dagen, summerar Nils.

Även stallchefen Tommy Kristoffersson var mycket nöjd med Nils.

– Ett stort steg framåt! Man måste vara i ett par såna här tuffa finaler för att kunna hålla fokus hela vägen och ta nästa steg. Det kommer!

I RallyX Nordic-sammandraget klättrade Nils ett pinnhål upp till fjärde plats. Och på lördag och söndag får han en ny chans att jaga sin första seger i Lites-klassen.

Teamets andre Lites-förare, Gustav Bergström, slutade trettonde.