Racing

Dubbelseger för Fuglesang men JSM-guldet till Victorsson

Formula Nordic körde årets näst sista tävlingshelg på Rudskogen i Norge. För de svenska förarna blev detta en ny bana. Norrmannen Benjamin Fuglesang tog pole före Linus Granfors och Christer Otterström, som imponerade stort i sin debut i klassen.

Första racet blev ganska händelsefattigt. Fuglesang ledde från start till mål och han vann före Granfors och Otterström. Det andra racet blev som vanligt mera händelserikt. Jonathan Engström tog ledningen, men han pressades hårt av de andra förarna. Fuglesang jobbade sig upp till ledning och han tog sin andra seger för dagen före sensationsmannen Otterström. Philip Victorsson kom trea.

I JSM-tabellen säkrade Victorsson guldet redan nu i helgen medan kampen om de övriga medaljerna kommer att avgöras vid finalen på Mantorp Park om två veckor.

Text & foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Benjamin Fuglesang