Racing

Uppskattad testdag för Formula Nordic på Mantorp Park

Efter den lyckade informationsdagen i Karlskoga för Formula Nordic var det dags för testkörning på Mantorp Park. Det fanns 15 platser denna dag och det blev fullbokat på nolltid! Förarna fick köra två pass var och fick känna på hur det känns att köra formelbil. Det blev många ”aha-upplevelser” för ungdomarna då en formelbil beter sig annorlunda mot kart. Den är tyngre och så måste de hantera en växellåda. Ungdomarna var lyhörda, läraktiga och kom snabbt in i körningen. Detta blev uppkörningen för racinglicensen, för dem som hade gjort teoriprovet i Karlskoga, vilket också var mycket positivt för ungdomarna att ha den biten avklarad. Hela upplägget med informationsdag, licenskurs och testkörning var ett samarbete mellan Formula Nordic, Racingutskottet och kartingutskottet. Förhoppningsvis får vi se fler ungdomar som väljer formelbil de närmaste åren så att vi får en stark formelbilsklass i Sverige igen.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se