Racing

Alabama nästa för Felix Rosenqvist

Fyra i St. Petersburg, påkörd i Austin – Felix Rosenqvist har fått en händelserik start på sin debutsäsong i NTT IndyCar Series. I helgen avgörs årets tredje deltävling på tekniska Barber Motorsports Park i Alabama.  

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Rosenqvist har presenterat sig med besked på den amerikanska racingscenen under inledningen av 2019. Efter en tredjeplats i debutkvalet i St. Petersburg, där han sedan länge var i ledning innan han till slut tog målflagg som stark fyra, följde smålänningen upp i samma anda senast på Circuit of the Americas (COTA) där han slog till med hela helgens allra snabbaste varv.

Ett lite tyngre race lämnade dock mer att önska för Rosenqvist och hans stall Chip Ganassi Racing, och inför helgens sammandrabbningar i Alabama är målet tydligt: att visa att man är redo att vända blad efter problemen i Texas.

-Vi har en del saker att verifiera på Barber i helgen, säger Felix Rosenqvist. Vi hade otroligt bra fart över ett flygande varv på COTA, men racet var tyngre. Vi tror att vi har hittat orsaken till det och det blir intressant att se om vi får till det bättre den här gången. Banan är extremt tuff mot däcken, särskilt vänster fram, så nyckeln blir att ta väl hand om dem under racet. Jag är inte helt säker på hur Barber passar just vår bil, men jag är väldigt sugen på att ta reda på det!

Väderprognoserna inför helgen skvallrar om potentiellt regn under samtliga tre tävlingsdagar – fredag, lördag och söndag. Felix Rosenqvist har ännu aldrig kört en IndyCar-bil i sådana förhållanden.

Söndagens race körs kl. 22.15 svensk tid och sänds, som vanligt, LIVE på Viasat Motor och Viaplay.