Racing

Poker Racing for Charity fortsätter in på tredje året

Den fjärde maj drar TCR Scandinavia igång, skandinaviens nya elitklass inom banracing. Både en fortsättning och nystart på vad som tidigare gått under namnet STCC. Vad som däremot står oförändrat är Peter ”Poker” Wallenbergs initiativ ”Racing for Charity” som startades säsongen 2017 när Poker tog steget upp i svensk racings huvudklass med en SEAT Leon TCR. Projektet fortsätter i år genom Pokers tävlande i TCR Scandinavia med PWR Racing.

Konceptet Racing for Charity syftar att stötta och synliggöra ideella organisationer och deras arbete genom exponering och informationsspridning inom skandinavisk banracing. Poker Racing for Charity som nu går in på sitt tredje år har under de två första åren samlat in och delat ut totalt 300.000 SEK till projektets organisationer. Under 2019 ingår Happy Child Foundation, Mamma till Mamma, Star for Life, Vatten åt alla och Wildhood Foundation i projektet.

–Jag har med PWR Racing och skandinavisk elitracing som plattform försökt lyfta fram ett antal ideella organisationer vars arbete vi tror på. Det känns kul och framförallt viktigt att kunna fortsätta driva projektet för tredje året i rad. Vi kommer även i år att vara närvarande med en shop- och informationsyta, alla intäkter från försäljningen går oavkortat till årets organisationer. Personligen ser jag fram emot att komma ut på tävlingsbanan igen, målet är att nå poängplats fler än en gång denna säsong, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

Poker kommer under 2019 att tävla i en CUPRA TCR som fortsatt bär det grönrutiga tartanmönstret, ett mönster som härstammar från Pokers skotska släkt. På bilen återfinns förutom de olika organisationernas logotyper även släktens familjevapen. Utöver sällskap av både släktmönster och familjevapen tävlar Poker tillsammans med tidigare presenterade PWR Racing-förarna Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Robert Dahlgren. Även de i varsin CUPRA TCR.

–Vinteruppehållet känns alltid långdraget, och såhär veckorna innan allt drar igång igen är jag superpeppad. Jag längtar så efter att få sätta mig i en tävlingsbil igen och fightas om nya pallplatser och segrar, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

–Jag går in på min tredje säsong som PWR Racing-förare med en ny huvudpartner i form av Skellefteå Kraft i ryggen. Det förtroendet gör årets säsongsstart än mer glädjefylld och jag ser fram emot jakten på nya mästerskapstitlar, säger Robert Dahlgren.

Säsongen startar med officiella försäsongstester och mediadagar den 16-17 april på Ring Knutstorp i Skåne. Premiären av TCR Scandinavia går sedan av stapeln den 3-4 maj på samma bana.​