Racing

Marcus Ericsson’s fenomenala uppkörning

Startade 20, körde upp sig 13 placeringar, flest av alla. Slutade på fin 7:e plats i Indycar-loppet på Barber Motorsports Park i Alabama.

-Det var ytterligare en bra tävling för oss, jag gillar St. Pete och COTA, vi har visat hur starka vi är i tävlingarna, sa Marcus Ericsson. Efter en besvikelse i kvalet, start från 20 plats, och sedan uppkörning hela vägen till 7:e plats, så tror jag vi har visat vår potential och hur bra hela vårt paket är.

-Jag är riktigt glad över mitt race, och vi fick till strategin perfekt igen, precis som vi har gjort de senaste gångerna. Det var verkligen trevligt att äntligen få till ett bra slutresultat också… vi borde ha varit i topp fem i COTA utan straffet vi fick, och även i St. Pete där vi satsade på en topp-åtta placering.

-Det är så skönt att äntligen ha turen på sin sida, utan sådana problem som vi haft de sista två tävlingarna. Det är verkligen positivt och jättekul för teamet, som gjorde ett bra jobb igen. Vi kan definitivt bygga vidare på den här framgången. Nu behöver vi bara kvalificera oss lite högre. Gör vi det kan vi göra anspråk på pallplatser och segrar.