Racing

Rosenqvist studsar tillbaka efter krasch i Iowa

Felix Rosenqvist backade upp pallplatsen senast i Toronto med en sjundeplats som bästa resultat vid helgens NTT INDYCAR SERIES-dubbel på Iowa Speedway.

Rosenqvist tvingades bryta det första av de två race som kördes på den intensiva kortovalen efter en krasch, men slog tillbaka med en aggressiv avslutning i söndagens Race 2 där han alltså tog målflagg som sjua.

Foto: Arrow McLaren SP.

Resultatet utgjorde en stark comeback för Rosenqvist, som tidigare i loppet fallit utanför topp tio med tilltagande bromsproblem, och cementerade en lyckad dag för Arrow McLaren SP med stallkamraten Pato O’Ward som segrare.

– En bra dag för teamet, och kul att se Pato där uppe i vinnarcirkeln, säger Felix Rosenqvist. Vi hade en väldigt bra bil här i Iowa. Jag siktade på topp tre idag, men tyvärr hade vi ett problem med bromsarna och jag hade svårt att få stopp på bilen i båda mina två sista depåstopp trots att jag bromsade extremt tidigt. Där förlorade vi värdefull tid – men bilen var fantastisk.

Rosenqvist avancerade starkt under den sista stinten av loppet, och körde bland annat om de båda tidigare F1-förarna Takuma Sato och Romain Grosjean på sin väg mot sjundeplatsen.

– Med tanke på omständigheterna tycker jag absolut att vi gjorde ett bra jobb och fick ut det mesta ur det vi hade, avslutar Felix Rosenqvist. Jag är glad för teamets skull, nöjd med P7 för egen del, och vi fortsätter att visa att vi har farten som krävs på alla typer av banor nu.

Foto: Arrow McLaren SP.