Racing

Rosenqvist bygger vidare på formen med pole i Indianapolis

Felix Rosenqvist slog till med INDYCAR-säsongens andra pole position vid helgens Gallagher Grand Prix i Indianapolis, men föll tillbaka med tekniska problem i lördagens race och slutade nia.

Rosenqvist satte högsta tempo i fredagens kval runt road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway och toppade resultatlistan med nästan tre tiondelars marginal, och fortsatte därmed den senaste tidens positiva trend i sin #7 Arrow McLaren SP Chevrolet.

Insatsen gav Rosenqvist hans andra pole position den här säsongen, och den andra också på IMS road course – där han toppade ett INDYCAR-kval för allra första gången 2019.

Från utgångsläget allra längst fram i det 25 bilar stora fältet var förutsättningarna på förhand goda för en ny pallplats, bara två veckor efter podiumvisiten i Toronto.

Rosenqvist tog också starten och ledde de första sju varven – men föll sedan tillbaka i mittfasen av loppet när hans bil utvecklade tekniska problem kopplade till bakbromsarna och förlorade värdefull toppfart.

– Vi hade ett riktigt bra kval, och när man startar från pole går man alltid för seger, säger Felix Rosenqvist. Jag gjorde en bra start och kunde försvara ledningen i början, men tyvärr fick vi någon form av problem som innebar att bakbromsarna låg på under stora delar av loppet. Teamet håller på att analysera vad som hände.

Rosenqvist korsade till slut mållinjen som nia och räddade därmed sin sjunde topp tio-placering för säsongen, men resultatet lämnade likväl en eftersmak av missad möjlighet.

– När problemet var som värst hade jag ingenting att sätta emot på rakorna, men jag gav verkligen allt jag hade idag, fortsätter Felix Rosenqvist. Jag håller detta som en av mina bästa körningar i INDYCAR; det är bara synd att det inte riktigt framgick utifrån. Det finns mycket positivt att ta med sig från den här helgen, och jag är väldigt stolt över insatsen vi trots allt gjorde under omständigheterna.