Racing

Lundqvist genomförde positivt Indycar-test

Linus Lundqvist har bockat av karriärens tredje NTT INDYCAR SERIES-test, efter en produktiv dag med Ed Carpenter Racing på Sebring International Raceway i Florida.

Foto: LL Motorsport & Penske Entertainment.

Testet genomfördes torsdagen 8 Juni, då Lundqvist tog plats i teamets bil #21 som vanligtvis rattas av holländaren Rinus VeeKay. Trots en liten regnskur runt lunchtid löpte testet på helt som planerat, med över 150 körda varv.

– Det har varit ett väldigt bra test, och kul att få jobba med Ed Carpenter Racing för första gången, säger Linus Lundqvist. Det var fullt ös, med mycket körning och många värdefulla mil i kroppen. Det behövs särskilt mycket under ett sådant här år när jag inte tävlar regelbundet. Farten fanns där direkt från start och teamet har kunnat testa en lång rad saker, så det känns bra att ha kunnat hjälpa till med det. Alla är nöjda och det har varit en kanondag.

Torsdagens test var alltså 24-årige Lundqvists tredje i en INDYCAR-bil, och hans första på en så kallad road course (traditionell bantyp) sedan testdebuten med Andretti Autosport hösten 2021. Den regerande Indy Lights-mästaren testade också tidigare i år för Rahal Letterman Lanigan Racing på ovalen på Texas Motor Speedway.

Testet med Ed Carpenter Racing innebar även att Lundqvist för första gången fick ta plats i en bil med Chevrolet-motor, efter att de två tidigare testerna skett med Honda-försedda team.

– Det var en del att anpassa sig till idag, men det gick faktiskt väldigt smidigt, avslutar Linus Lundqvist. Chevrolet-motorn skiljer sig en hel del i karaktär från Hondan, vilket var ganska intressant, och dessutom var det snart två år sedan jag körde en IndyCar på en road course. Det är väldigt annorlunda mot en oval. Det har varit ett lärorikt test för oss alla och jag hoppas att jag får chansen att vara tillbaka i bilen igen inom kort.

Linus Lundqvist kommer senare i månaden hem till Sverige för ett gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia vid tävlingarna i Skellefteå den 30 juni – 1 juli.

Foto: LL Motorsport & Penske Entertainment.