Racing

Marcus Ericsson snabb i Toronto

Blev påkörd under första varvet, och föll ner till sista plats, men var sedan snabbaste bil och satte dessutom racets snabbaste varv. Slutade på 20:e plats.

Foto: Shawn Gritzmacher

– Det här var ett av mina bättre race i år, även om resultatet är nedslående och inte där vi vill vara, säger Marcus Ericsson. Jag gjorde en bra start, passerade en eller två bilar under första varvet. Det var en incident i kurva 8, jag lyckades undvika den och skulle precis svänga runt, när någon körde på mig bakifrån så att hjulupphängningen bak gick sönder.

Men teamet gjorde ett bra jobb och fixade bilen så att Marcus kunde fullfölja racet, men var då 4 varv efter konkurrenterna.

– Självklart förlorade vi många varv, så det var ett tuff race efter det, men farten var bra. Vi var den snabbaste bilen nästan hela loppet och satte racets snabbaste varv. Jag tror att det visar potentialen vi hade. Vi behöver bara fortsätta att tro på vad vi gör, arbeta hårt och sätta ihop en hel helg, då vi kommer vara där uppe och kämpa om podiumplaceringar och segrar igen.