Rally

Klubben förbereder SM-final – samlade medlemmar från sex årtionden

Wäxjö Motorsällskap samlade över 100 medlemmar för en upptaktsträff hos DRIVE VXO inför finalen i Rally-SM Sprint som avgörs i Växjötrakten den 23 september i år. Det är första gången på över tre decennier som Wäxjö MS arrangerar en Rally-SM-tävling, vilket gör detta till en speciell händelse för klubben och dess medlemmar.

DCIM\100MEDIA\DJI_0277.JPG

– Vi behöver hjälp av både erfarna och nya personer för att göra tävlingen till det vi vill”, säger Rallysektionens ordförande Erik Telehagen. En final i Rally-SM är en stor sak och vi har bestämt oss för att göra en riktigt bra tävling för såväl de tävlande som för publiken och regionen. Tävlingsområdet är bestämt och kommer offentliggöras senare under året. Det är valt med omsorg för att ge bästa möjliga förutsättningar.

Omstart efter Corono-pandemin

Rallytskottets Björn Jonasson utvecklade vidare.

– Finalen i Rally-SM sprint är ingen engångsföreteelse utan vi har bestämt oss för att klubben skall växa i både antal medlemmar, aktiva funktionärer och tävlande samt egna arrangerade tävlingar. Corona-pandemin slog hårt mot rallysporten och så även mot oss i Wäxjö MS där vi tvingats ställa in tävlingen ett par år. Att arrangera SM-finalen ör ett första steg i denna återställning.

Wäxjö Motprsällskap med avtryck världen över

Wäxjö MS är en klubb med anor, bildad 1937 är den en av Växjös äldsta fortfarande aktiva föreningar. Klubben har en imponerande meritlista av nationella och internationella framgångar bland sina medlemmar. Under upptaktsträffen närvarade flera namnkunniga personer, vilket bidrog till den varma och positiva stämningen. Bland dessa fanns Roger Engström, ordförande i Svenska Bilsportförbundet, klubbens ordförande Anki Söderström, mångårige förbundsteknikern Gert-Owe Petersson, samt framgångsrika aktiva som Per-Ola ”Pecka” Svensson med VM-meriter och ett flertal SM-medaljer. Kjell Appelgren fanns på plats och berättade entusiastiskt om tävlingen Sydney – London.

Christer Johansson – En av svensk motorsports stora möjliggörare

Dagen tillägnades även motorsportslegenden Christer Johansson, som delade med sig av sina erfarenheter och berättade om flera duktiga Wäxjö MS-medlemmar som nått stora framgångar världen över men som betonade klubbens betydelse.

– Det är fantastiskt att se så många medlemmar här idag. Det är tack vare samarbeten som detta som sporten fortsätter att utvecklas. Det är viktigt att vi ställer upp för varandra och klubben, sa Christer Johansson. Wäxjö MS har haft stora framgångar sedan 60-talet och framåt, och jag vädjar till er som samlats idag att fortsätta detta fina samarbete.

Christer Johansson

WMS-are i Sydney – London Rally, Pikes Peak Hill Climb och Rally-VM

Under lördagen bjöd Wäxjö Motorsällskap på en minnesvärd dag för alla rallyentusiaster. Gamla och nya rallyvänner samlades för att lyssna på intressanta berättelser, träffa gamla klubbkamrater och uppleva rally på DRIVE VXOs anläggning.

Hans Bååth, tidigare marknadschef och vd för Polestar, E-PWR och Cyan Cars, delade med sig av sina erfarenheter och avslöjade även DRIVE VXOs planer inom hållbar mobilitet framöver.

Kjell Appelgren tog åhörarna med på en spännande resa från Sydney till London Rally, en 2500-mils genom Australiens outback, Europeiska alpvägar och ständigt underhåll av bilen, en Volvo Amazon från slutet av sextiotalet.

Per-Ola ”Pecka” Svensson bjöd in åhörarna att följa med uppför den legendariska Pikes Peak och delade med sig av erfarenheterna från högerstolen med några av rallyvärldens främsta förare.

Smyglansering av ny tävlingsbil

En av dagens höjdpunkt var den smyglansering av DRIVE VXOs nya rallybil, en BMW 1M GrHB 1,6t, byggd för att köra på moderna bränslen. Bilens prestanda och design väckte stort intresse bland deltagarna, och det är tydligt att klubben och dess partners fortsätter att satsa på teknisk utveckling och hållbarhet.

En vitamininjektion

Dagen avslutades på ett spektakulärt sätt när klubbens aktiva fick möjligheten att köra rally på DRIVE VXOs rally-testväg. De modigaste deltagarna fick även chansen att åka med och uppleva adrenalinkicken från förarsätet.

– Det här har verkligen varit en fantastisk dag där sanna rallyvänner har fått en rejäl vitamininjektion”, summerar Erik Telehagen, ordförande i Wäxjö MS rallysektion. att samla medlemmar från sex årtionden och få höra inspirerande berättelser från framstående personer inom motorsporten har stärkt samhörigheten och entusiasmen inför SM-finalen. Vi är fast beslutna att göra detta till en oförglömlig tävling för alla inblandade.

Nya medlemmar välkomnas

Wäxjö Motorsällskap visar på att deras historia och erfarenhet är en värdefull tillgång, men de är också öppna för att välkomna nya medlemmar och samarbetspartners för att fortsätta utvecklas och driva framgång inom rallysporten. Med en stark gemenskap och en vilja att leverera en högkvalitativ tävling är förberedelserna i full gång inför den spännande SM-finalen i Rally-SM Sprint.