Racing

Topp tio för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist körde i mål som tia i söndagens IndyCar-race på Barber Motorsports Park i Alabama, USA.

Foto: IndyCar

Rosenqvist fick bästa tänkbara start på säsongens tredje deltävling genom att toppa den första fria träningen på fredagen, men fick det därefter inte riktigt att stämma under resten av helgen.

En 17:e plats i kvalet markerade en klar missräkning för smålänningen, som i årets två föregående tävlingar kvalat in som trea respektive femma, och när starten väl gick tappade Rosenqvist initialt ytterligare en placering ner till 18:e.

Rosenqvist navigerade senare sin Chip Ganassi Racing-bil upp genom fältet till en slutlig tiondeplats i det nära två timmar långa loppet, som vanns av japanen Takuma Sato före regerande mästaren Scott Dixon (Rosenqvists teamkamrat).

-Det här var ett långt race, och tyvärr hade jag helt enkelt inte tillräckligt bra fart den här gången, säger Felix Rosenqvist. Det var svårt att få däcken att hålla på den här banan och bilen blev väldigt överstyrd. Dessutom hade vi otur i samband med en gulflaggsperiod när depån stängde precis samtidigt som jag svängde in. Jag fick fortsätta genom depån och ut på banan igen utan att göra mitt stopp, så vi blev tvungna att gå in igen ett par varv senare. Det kostade oss ett par platser. Jag tror att vi som bäst hade kunnat bli femma-sexa idag, men från 17:e startruta är väl topp tio ändå OK. Inte den helg jag hade hoppats på, men som tur är får vi en ny chans om bara några dagar. Vi kommer tillbaka.