Racing

Dahlgren fortsätter i PWR

Regerande förarmästaren Robert Dahlgren, den mest segerrike föraren någonsin i STCC, kommer att leda teamet in i den nya elektriska eran. Skellefteå-sonen har hittills säkrat fyra STCC-titlar med PWR Racing säsongerna 2017, 2019, 2021 och 2022 med sammanlagt 52 segrar.

– Jag känner mig sjukt inspirerad av att få fortsatt förtroende från PWR Racing som jag trivs mycket bra med. Av de 17 STCC-säsonger jag kört är 2023 definitivt den jag ser fram emot mest. Jag har kört genom tre olika reglementen i STCC och det elektriska som införs i år är tveklöst det mest spännande. Bilarna kommer ställa oerhört höga krav på oss som förare samtidigt som det ger publiken mer underhållning. Som alltid i STCC är konkurrensen stenhård och det är svårt att sia om förväntningar på resultat, men jag kör aldrig för något annat än seger, säger Robert Dahlgren.

PWR Racing skriver historia tillsammans med CUPRA och Skellefteå Kraft i STCC 2023 när de regerande mästarna ställer tre 100% elektriska CUPRA Born-tävlingsbilar på startlinjen. STCC blir i år det första elektriska nationella touring car-mästerskapet i världen.

– Vi står framför den största och viktigaste förändringen någonsin för oss som team, för mästerskapet och för motorsporten totalt sett med elektrifieringen. Att ta klivet in i den nya eran tillsammans med CUPRA och Skellefteå Kraft för att fortsatt inspirera till en klimatsmart omställning av hela samhället är något vi är oerhört glada och stolta över, säger Marcus Ekström, teamchef för PWR Racing.

PWR Racings två återstående förare kommer att avslöjas under våren.