Racing

Rosenqvist inleder intensiva Indianapolis-veckor

NTT INDYCAR SERIES slår läger på Indianapolis Motor Speedway för ett fullspäckat schema som till slut mynnar ut i klassiska Indy 500 – men först väntar GMR Grand Prix på banans road course-version nu till helgen.

Foto: Arrow McLaren SP & Mattias Persson / Motorsport Publication.

Felix Rosenqvist ger sig in i de intensiva veckorna i Indianapolis fast besluten att slå tillbaka. Oflyt i depån kostade Arrow McLaren SP-svensken två möjliga pallplatser senast på ovalen i Texas – men farten fanns definitivt där.

Nu väntar alltså nästa utmaning i form av GMR Grand Prix, som traditionsenligt öppnar maj månads aktiviteter på Indianapolis Motor Speedway med ett 85 varv långt race på banans road course-variant.

  • Jag tog min första pole position i INDYCAR på den här banan, så det känns alltid bra att komma tillbaka, säger Felix Rosenqvist. Nu har vi haft en tuff start på den här säsongen, men vi fick väldigt lovande besked i Texas och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på den känslan i Indy nu i helgen.

Helgens tävlingar körs över två dagar, fredag och lördag, med racestart på lördag kväll svensk tid. Direkt efter GMR Grand Prix kommer Felix Rosenqvist (och resten av fältet) att gå in i träningsveckan inför Indy 500.

Foto: Arrow McLaren SP & Mattias Persson / Motorsport Publication.