Racing

Tuff comeback för Rosenqvist efter startincident

Felix Rosenqvists motiga säsong fortsatte i comebacken till INDYCAR när smålänningen drogs in i en startkollision redan i den första kurvan i helgens race på Mid-Ohio Sports Car Course.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist, tillbaka i mästerskapet efter sin otäcka krasch i Detroit i förra månaden, blev påkörd bakifrån av förre F1-föraren Romain Grosjean när tumult uppstod bara sekunder efter start i det 80 varv långa loppet.

Värnamo-sonen tvingades uppsöka depån för reparationer, föll omedelbart bort från ledarvarvet, och klassificerades till slut som 23:a efter att med skadad bil ändå ha fullföljt loppet.

– Ännu en tuff dag, säger Felix Rosenqvist. Jag gjorde en hyfsad start och försökte bara ta mig igenom första sväng, men bilarna framför körde ihop och sedan blev jag påkörd hårt bakifrån av Grosjean. Bilen tog rejält med stryk. Det var starkt av teamet att över huvud taget lappa ihop den, men vi förlorade ett varv och vi hade fortfarande stora skador på både hjulupphängning och golv och tappade massor av downforce. Det var inget kul race.

Rosenqvist hade i sin comeback kvalat in före mästerskapsaspiranten och teamkamraten Pato O’Ward som bäst placerade Arrow McLaren SP-bil på 13:e plats.

Det här är andra året i rad som Rosenqvist körs av banan i första sväng på Mid-Ohio, där han dessförinnan nådde en viktig milstolpe med INDYCAR-karriärens första pallplats säsongen 2019.

– Jag trodde att det skulle vända nu, men tydligen inte, konstaterar Rosenqvist. Det var i alla fall positivt att vara tillbaka i bilen och känna att allting fungerade fysiskt och mentalt. Jag hade inga problem med körningen och jag tycker att jag fick ut allt av bilen i kvalet. Vi ger inte upp. Nästa lopp är ett av dem jag sett fram allra mest emot på hela kalendern, så jag kommer göra allt för att få till något bra där!