Rallycross

Öberg kör Rallycross-VM i Spanien

Det började som en ett skoj infall från Peter Hedström och slutar med semesterresa mot Spanien och Barcelona. Dan Öberg värmer upp inför SM och och RallyX Nordic-finalen på hemmabanan. Han gör det storstilat med en av teamets VW Supercar i Barcelona mot värsta motståndet.

Peter Hedström frågade Dan på rallycrosstest dagen innan midsommarafton.

– Du kan väl prova bilen mer på VM i Barcelona, vi behöver väl lite semester båda två, anmälan går ut i morgon vid midnatt!

En halvtimme innan midnatt på midsommarafton anmälde sig Dan Öberg och det bär till Barcelona och VM med Hedströms Motorsport mitt i semestertider.

– Det är gött med Tortillas och jag gillar ju siesta, sen är det ju klart att man tar alla chanser att träna inför finalen på min hemmabana Westombanan, skrattar Dan Öberg.

Vid testet före midsommar som triggade VM-start, fick Öberg prova på en annan sorts transmission med en så kallad releasekoppling i stället för traditionell mellandiff. Han gillade denna lösning direkt och känner att han kan prestera ännu bättre.

– Den blir startsnabbare och bilen kändes mer stabil vid inbromsning, det kändes jättebra, menar Dan.

Det blir för Dan att kasta sig rakt in i hetluften, som motståndare bland annat klubbkollegan och regerande mästaren Johan Kristoffersson. Dan blir en av fyra svenskar i årets VM-premiär, med är också bröderna Timmy och Kevin Hansen.

– Jag kommer köra så hårt jag bara kan, sen får vi se hur långt det räcker, säger Dan Öberg.

Tävlingen körs den 23-24 Juli på Circuit de Barcelona-Catalunya och det är sjutton förare till start i VM för Supercar.