Racing

Lyckat första INDYCAR-test för Lundqvist

Linus Lundqvist har genomfört ett lyckat första test i NTT INDYCAR SERIES, toppnivån av amerikansk formelbilsracing.

Lundqvists testdebut ägde rum på road course-versionen av anrika Indianapolis Motor Speedway på måndagseftermiddagen svensk tid. Tyresö-sonen avverkade totalt 46 problemfria varv bakom ratten på toppteamet Andretti Autosports bil #29.

Foto: INDYCAR

– Det har varit en helt otrolig dag; en av de bästa i mitt liv, säger en exalterad Linus Lundqvist. Jag har drömt om det här tillfället i flera år och det var allt jag någonsin hoppats på. Bilen är den överlägset mest brutala jag har kört – bromsarna, farten, greppet, allt är i en klass för sig. Det är ett fysiskt monster och jag ska erkänna att det känns i axlarna just nu!

Testet genomfördes i goda väderförhållanden på en torr bana, och arrangerades utan officiell tidtagning. Lundqvist kom emellertid snabbt upp i fart och delade banan med sina två huvudkonkurrenter från årets Indy Lights-säsong, David Malukas och Kyle Kirkwood (båda USA).

– Det har varit fantastisk och jag är väldigt nöjd med hur det gått, avslutar Linus Lundqvist. Vi har gjort många varv, farten har varit där direkt, och jag har fått se med egna ögon hur saker och ting fungerar på den här nivån. Stort tack till Andretti Autosport och INDYCAR för den här möjligheten. Jag kommer aldrig att glömma den.

Linus Lundqvist slutade trea, som debutant, i INDYCARs matarklass Indy Lights under 2021 och vann förra året den amerikanska F3-serien Formula Regional Americas. Arbetet inför 2022 års racingsäsong pågår för fullt.

Foto: INDYCAR