Racing

Tillbaka på vinnarmark: Lundqvist siktar på repris i Alabama

Två månader har passerat sedan premiären i St. Petersburg – men i helgen är Linus Lundqvist och hans rivaler äntligen tillbaka på banan igen när Indy Lights Presented by Cooper Tires lägger vårvilan bakom sig och äntrar en betydligt mer intensiv tävlingsperiod.

Foto: LL Motorsport

Lundqvist fick en bra start på årets Indy Lights-säsong när han, trots ett stökigt förstavarv, tog sig upp på pallen som trea i upptakten i Florida i slutet av februari. När mästerskapet nu vaknar till liv igen är det Barber Motorsports Park i Alabama som står i centrum – en bana minst sagt förknippad med ljusa minnen för fältets ende svensk.

– Barber är en av mina absoluta favoritbanor, och det hänger säkert lite ihop med hur det gått där tidigare, säger Linus Lundqvist. Det var där jag debuterade i Indy Lights i fjol, med pole position och seger i mitt allra första race, och 2020 vann jag alla loppen där i Formula Regional Americas. Sådant sätter sig i skallen och det är klart att jag siktar mot seger igen den här helgen.

Lundqvist, som tävlar för HMD Motorsports with Dale Coyne Racing, kan också luta sig mot ett starkt test på just Barber Motorsports Park för ett par veckor sedan. Banan, pittoreskt belägen utanför Birmingham på Alabamas landsbygd, mäter 3.8 kilometer och karaktäriseras av svepande, snabba kurvor i en vackert kuperad miljö.