Rallycross

Solberg till Höljes

Peter Hedström knyter Oliver Solberg till sitt Torsbybaserade team för att sätta guldkant på den magiska helgen i Höljes i början av Juli. Bilen blir den Hyundai i20 Supercar som bland annat Peter själv körde förra säsongen.

Sist det begav sig för Oliver Solberg i Rallycross var just på Höljesbanan under All Star Magic Weekend 2020, där han i den avslutande finalen pressade pappa Petters beprövade Citroen DS3 Supercar till en tredjeplats i finalen. Nu är förutsättningarna än bättre för Oliver, som tillsammans med Hedströms Motorsport och PSRX tekniker uppdaterar teamets Hyundai i20 Supercar till max inför årets rallycrosshändelse i Sverige, alla kategorier. Det magiska veckoslutet i Höljes.

– Det här ska bli riktigt kul, vi har nu gjort mycket jobb med detaljer på bilen efter vår egen filosofi vi haft från PSRX-bilarna, det tillsammans med Peter och hans teams erfarenhet kring bilen kommer bli riktigt bra, berättar Oliver Solberg.

Det var för ett par veckor sedan som det stod klart att Anton Marklund valde ett annat spår efter många om och men, istället för att fortsätta hos Hedströms. Detta öppnade upp för annan chaufför till EM i Höljes.

– Det slog mig att Oliver skulle passa perfekt för Hyundaien i Höljes, jag ringde och han nappade direkt, sen gick allt fort och tillsammans med Petters mekaniker har vi tagit bilen ytterligare ett stort steg framåt i utvecklingen, berättar Peter Hedström.

Både teamet och Oliver har siktet inställt på seger och vägen dit går genom ett omfattande tvådagarstest på just Höljesbanan redan i skrivande stund.

– Vi kommer testa nu idag och i morgon, det är seger som gäller, det kommer bli tufft, men vi kommer med en bra bil till tävlingen, intygar Oliver.

Det sparas inte på krutet och motorn har redan varit till motorbyggaren Pipo Moteurs i Frankrike för grundlig genomgång.

Olivers teamkamrat hos Hedströms Motorsport i Höljes blir den Uppländska raketen Anders Michalak, som kör en av teamets VW Polo Supercar.