Racing

Tuff dag för Rosenqvist efter felaktig bränsleberäkning

Felix Rosenqvist hade en tuff dag i Honda Indy Grand Prix of Alabama, där han tvingades till onormalt mycket bränslesparande i INDYCAR-säsongens fjärde deltävling.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist gjorde återigen ett bra kval och tog sig vidare till det avslutande segmentet Firestone Fast Six, där han körde in som sexa och därmed säkrade en plats i tredje startled till söndagens race på Barber Motorsports Park.

Väl där började det också bra för Arrow McLaren SP-svensken. Rosenqvist hängde relativt enkelt med i tempot och behöll sin sjätteplats genom den första stinten – men under den andra halvan av loppet stötte 30-åringen på problem.

Rosenqvist instruerades av sitt team att spara stora mängder bränsle för att ta sig till målflagg, trots att hans depåstrategi speglade förarna runt omkring. Medan övriga fältet kunde fortsätta att attackera i ett högre tempo tvingades Rosenqvist backa av för att nå sina bränsletal; och bil efter bil kunde passera.

I mål klassificerades Rosenqvist till sist som 16:e man.

– Det här var inte bra, så klart, säger Felix Rosenqvist. Vi håller på att analysera vad som hände just nu, och det kommer nog att ta ett par dagar innan vi får alla svaren. Det är uppenbarligen något som inte stämmer och det kan bero på ett antal olika saker, men så här mycket mer bränsle än alla andra ska vi inte behöva spara.

– Det är väldigt tråkigt att vi återigen gick miste om ett vettigt resultat på det här sättet, men det viktigaste nu är att vi hittar orsaken till det här och ser till att det inte sker igen.