Rally

Solberg bröt i Kroatien

Efter att ha kämpat bland de fem bästa och imponerat första dagen av sin debut i Rally Kroatien fick Oliver Solberg bryta tävlingen på toppnivå. 20-åringen fick sladd på lördagens första (nionde av tävlingens) specialsträckor och körde av vägen. Situationen blev allvarligare när det extremt heta avgassystemet satte eld på växtligheten i vägkanten och skadade bilen så mycket att det var färdigkört. Brännskador baktill på bilen kunde inte repareras i tid för körning på söndagen.

– Dagen gick definitivt inte enligt planerna. Jag ”tappade” bakändan på bilen och körde av vägen. De heta avgassystemet orsakade en brand bak i bilen. Därmed fick vi stoppa för dagen, sa Oliver Solberg. Skadorna visade sig vara så omfattande att det inte gick att reparera bilen i tid för mer körning.

– Det här var inte vad vi ville ha från vårt första besök i Kroatien. Visst är det en del av sporten, men ändå är jag väldigt ledsen för teamet, för mig själv och Elliott efter en bra första dag. Men vi har lärt oss mycket, och vi kommer tillbaka starkare, sa 20-åringen.

Foto: Romain Thuillier, Hyundai Motorsport GmbH