Rally

Edmondson blir Solbergs kartläsare 2022

Rallyföraren Oliver Solberg bekräftar att det är britten Elliott Edmondson som blir hans kartläsare 2022. Duon går på allvar in i sportens toppnivå nästa säsong.
 
De två arbetade tillsammans för första gången under säsongsavslutningen i Rally Monza förra månaden, där Oliver Solberg körde in på karriärens hittills bästa placering då de knep femteplatsen i Rally-VMs WRC-klass. Duon satte genast tonen och både 20-årige Solberg och sju år äldre Edmondson är mycket nöjda med att fortsätta samarbetet.
 
– Redan från första stund fick jag en känsla av att Elliott är rätt man för jobbet. Han visade sig vara en mycket professionell, lugn och skicklig kartläsare. Monza var inte den lättaste starten för att testa nytt samarbete då det hela tiden fanns potentiella förändringar i noterna från teamet längs vägen, säger Oliver Solberg.
 
VM-säsongen 2022 startar i Monte-Carlo den 20 januari och kommer efter totalt 13 tävlingar att avslutas i Japan den 13 november.