Rally

Tredje plats för Solberg i Rally Kroatien

I kampen om tiondelarna lyckades Oliver Solberg avancera till en tredje plats totalt i WRC2-klassen på den allra sista specialsträckan i Rally Kroatien.

Inför det sista sträckan låg 21-åringen 7/10 sekund bakom finnen Emil Lindholm. Den regerande WRC2-världsmästaren lyckades inte hålla Solberg bakom sig. 2,1 sekunder skilde slutligen duon åt i kampen om tredjeplatsen. Fransmannen Yohan Rossel vann 16,1 sekunder före ryssen Nikolay Gryazin. 1.25,4 minut skiljde vinnaren och Oliver Solberg åt efter målgång. Oliver tog totalt tre sträcksegrar i tävlingen.

– Det var fantastiskt att kunna knipa de nödvändiga sekunderna och ta sig upp på pallen på den sista sträckan. Vi missade lite på bilens set-up i början av tävlingen så vi hängde inte riktigt med under fredagseftermiddagen. Det tog oss några sträckor innan vi hittade en passade set-up, sa Oliver Solberg.

Han var inte nominerad för att ta VM-poäng i tävlingen. Detta gjorde att 21-åringen fick friare tyglar för att få mer erfarenhet av bilen och de kroatiska asfaltvägarna för framtida tävlingar. Rossel leder VM totalt med tio poäng efter att han även vunnit Rally Monte-Carlo i början av säsongen. Lindholm ligger tvåa, en poäng före Solberg, men med en mer tävling körd. Solberg vann VM-tävlingen i WRC2-klassen på hemmaplan i Sverige för drygt två månader sedan.

Foto: Oliver Solberg Rally.