Crosskart

Andersson nöjd med säsongspremiären i RallyX Nordic

18-åriga Karlstadsonen Erik Andersson ligger elva i crosscarklassen i RallyX Nordic efter premiärhelgen i Danmark som inleddes med en dubbeltävling.

– Till en början var vi inte så snabba som vi ville vara, men idag fick vi upp farten och tog två heatsegrar, säger Erik Andersson.

Foto: Jakub Nitka

I helgen inleddes tävlingssäsongen och två deltävlingar av det nordiska Mästerskapet RallyX Nordic gick av stapeln på den danska Nysumbanan. Erik Andersson som tävlar för Karlstad MC Bil fanns även i år på startlinjen i klassen crosscar.

Klassen har vuxit sedan i fjol och det var inte mindre än 32 startande crosscarbilar på startlinjen med nordens bästa förare. Under lördagens inledande deltävling tog Erik hem en heatseger och slutade på sextonde plats.

Under söndagens andra deltävling vann han två heatsegrar vilket gav honom elfte plats i tävlingen och lägger honom på elfte plats i mästerskapstabellen.

– Helgen har varit bra. Vi är här för att lära oss och det har vi gjort. Till en början var vi inte så snabba som vi ville vara, men idag fick vi upp farten och tog två heatsegrar. Konkurrensen är stenhård i år och dagen tog slut i semifinalen med en stark fjärdeplats. Vi tar med oss starterna då de varit kanon under helgen, säger Erik.

Foto: Jakub Nitka