Rallycross

Walfridson på pallen i Riga

Torsbysonen Jimmie Walfridson har haft en tung inledning av rallycrossäsongen och missat finalkörning i de inledande deltävlingarna i det nordiska mästerskapet RallyX. Trots en lite trevande inledning av den femte deltävlingen i Riga lyckades han äntligen knyta ihop säcken och få både bil och körning att hålla ihop ända in i finalen.

Foto: Foto: Qba

– Äntligen! Det satt gött att äntligen få köra final och få kliva upp på pallen igen, säger Jimmie.

Jimmie inledde med nionde och elfte tid i de två första omgångarna.

– I första omgången hamnade jag i trafik och i andra omgången gick bilen sönder på sista varvet och vänster bak vek sig när lagret skar, säger han.

Men en andra plats i sista omgången gjorde att han klättrade upp från elfte till femteplats och fick starta i femte spår i semifinalen. Han kom trea i sin semifinal och startade i sista led i finalen. Där fick han en fin start och var tredje bil ut ur första kurvan. En placering han inte släppte.

– Äntligen! Det här satt verkligen långt inne, men efter allt strul som jag haft den här säsongen satt det gött att äntligen få köra final och få kliva upp på pallen igen, säger han.

Jimmie klättrar upp från tionde till sjätteplats i mästerskapet.

– Tyvärr har den mediokra inledningen på säsongen gjort att jag inte är med och slåss i toppen, men jag ska göra vad jag kan under de två avslutande deltävlingarna, lovar han.