Crosskart

Reiersen trea på Finnskogbanen

Under helgen kördes för första gången RallyX Nordic på Finnskogbanen i Flisa, Norge. 15-årige Isak Reiersen lyckades ta tredjeplatsen i Crosscar, trots rullning.

Foto: Jan Kåre Rafoss.

Värmlänningen Isak Reiersen, som representerar JC Raceteknik Juniorteam, har haft en tuff säsong – men under helgen tog han sin andra pallplats i RallyX Nordic. Han inledde med tider i toppen och var bra med i grundomgången, men i fjärde omgången såg det ut som att tävlingen skulle vara över för 15-åringen. Han rullade och crosskarten skadades rejält.

Foto: Jan Kåre Rafoss.

Tack vare ett stort engagemang bland flera mekaniker och privatpersoner lyckades de få ihop bilen till semifinal, där han slutade tvåa. Väl i final gasade han hem en tredjeplats och Reiersen avancerar till en tredjeplats i mästerskapstabellen.

Foto: Jan Kåre Rafoss.

– Det känns skönt att kunna avsluta på pallen efter en tävling som gått väldigt mycket upp och ner, säger Isak Reiersen. Jag hade inte riktigt den farten som fanns i Riga, men vi gjorde konstant ändringar i inställningarna och förbättrade tempot genom tävlingen. Sen i omgång fyra gick det ju som det gick. Jag hade högre fart än föraren framför och försökte köra om på yttern, men våra hjul hakade ihop och då blir det som en katapult med de här bilarna. Jag rullade och hamnade i ett räcke, som gjorde att crosskarten tog mycket stryk. Efter det var det tight om tid att få allt redo till semifinalen och det var hur mycket folk som helst här och skruvare. Inte bara vårt Juniorteam utan JC Racetekniks mekaniker som annars jobbar med Supercar-bilarna skyndade sig för att hjälpa till och även privatpersoner. Utan dem hade vi lika gärna kunnat åka hem, det hade aldrig gått. Jag är verkligen så tacksam över att så många valde att kämpa, vi tog det här resultatet tack vare teamwork.

Efter helgen klättrar Isak upp till en tredjeplats i mästerskapet igen. Det är tight i tabellen och allt kan hända under finalen i Tierp.

– Isak har presterat i helgen, trots att han inte riktigt haft farten som han brukar ha så krigar han på, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Efter rullningen i Q4 gjorde teamet ett bra jobb med att få ihop crosskarten till semin, och med tanke på det är vi absolut glada över tredjeplatsen.

Foto: Jan Kåre Rafoss.