Rallycross

Larsson avancerar i mästerskapet RallyX Nordic

Det blev en andraplats för Robin Larsson i Supercar när rallycrossens nordiska serie nådde Norge.

Under helgen kördes för första gången RallyX Nordic på Finnskogbanen i Flisa, Norge. Lite annorlunda mot tidigare tävlingar den här säsongen var att banan endast är drygt 800 meter lång, vilket gjorde starterna viktigare än någonsin.

Foto: Jan Kåre Rafoss

Redan från start var Supercar-föraren Robin Larsson med i toppen och ledde efter två omgångar. Men i tredje omgången gjorde tekniska problem att han tvingades bryta och han tappade viktiga placeringar. En seger i fjärde omgången gjorde att han slutade tvåa i grundomgången, och efter en seger i semifinalen kvalificerade han sig till andra startspåret i finalen. Efter en bred första kurva tappade Larsson flera placeringar, men han lyckades köra upp sig till en andraplats i tävlingen och efter helgen klättrar han till andraplats i mästerskapet.

– Robin ledde fram till Q2 när ett gasspjäll gick sönder i Q3 och han bröt, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Han vann Q4 med över två sekunder och segrade enkelt i semifinalen, men tyvärr fick han andra startspår i finalen och på den här banan måste du i princip ta starterna för att kunna vinna.

– Liksom många andra gånger i den här serien hade vi otur och det blev stolpe ut för oss, det känns självklart tråkigt, säger Robin Larsson. Efter att gasspjället gick sönder och vi bröt i Q3 var det svårt att knyta ihop säcken och vi fick starta från andra plats i finalen. Jag försökte köra om på yttern, men gled istället ut och tappade placeringar. Så jag räddade några poäng när jag körde upp mig till andraplatsen, även om det varit skönare med vinst. Det var första tävlingen för mig på Finnskogbanan, så under lördagen var körningen lite kantigt. Sen att farten fanns idag är det ingen tvekan om, men jag måste bli ännu mer startsnabb så vi slipper kriga eller ’jokra’ för att plocka placeringar. Men nu blickar vi fram emot deltävlingen i Finland, allt som gäller är att plocka maximala poäng för att kunna utmana i mästerskapet. Det är 60 poäng vi kör om och jag tänker inte sluta kriga på.

Foto: Jan Kåre Rafoss.