Rallycross

Michalak laddad inför RallyX i Finland

Det är dags igen att varva upp motorerna. Hedströms motorsport drar tillsammans med RallyX Nordic norrut mot Uleåborg och banan OuluZone. Det har varit hektiska veckor i teamet och Peter Hedström pustar ut när äntligen trailern är på rull mot Finland.

Motorproblem med den nya Custom-motorn har gäckat teamet i de första fyra deltävlingarna. Kent Karlsson och Motordesign har nu gått till botten med problemet, funnit orsaken under förra veckan och satt ihop en motor som nu verkligen levererar.

– Jag gjorde en liten shakedown igår med bilen, det var det värsta jag någonsin kört motormässigt, avslöjar Peter Hedström.

Under fyra deltävlingar i RallyX Nordic har det i stort sett handlat om att överleva med de oljetrycksproblem som funnits i motorn.

– Givetvis mycket tråkigt med de problem vi haft, men det känns skönt att Kent varit mycket tillmötesgående och lösningsfokuserad, fortsätter Peter.

Det blir endast Anders Michalak som kör i Finland, Lars Andersson står över efter den brutala Höljesrullningen.

– Lars Anderssons bil är nu i stort sett klar, hade Lars velat åka så hade den varit helt klar, men Lars väljer att hoppa över Finland. Då han just börjat köra bil själv i trafiken efter smällen, så avvaktar han ytterligare en stund med comebacken, berättar Peter.

Michalak är däremot laddad till tänderna och sugen på att visa vad han själv och VW Polon går för. Till sin hjälp får han ingen mindre än rutinerade forne flerfaldige EM-guldmedaljören Anton Marklund.

– Bilen har ett fint chassi och nu med motorn tiptop känns det bra, berättar Anders Michalak.

Peter Hedström såg att Anders och Anton funkade bra tillsammans i Höljes.

– Känns skönt att Anton kan hjälpa oss och vara coacha Anders till framgångar i Finland.

Fastän att en stor del av teamet är på rull till Finland så är det inte bara ”bananer och glass” hemma på högkvarteret.

– Det är full makaron för teamets rallyförare Mattias Olsson, som nu ligger trea i AsfaltSprint-SM efter första deltävlingen i Uddevalla, berättar Peter.

Mattias fick blodad tand. Ett helt nytt asfalt-set till Skoda Fabian är inhandlat och monteras i skrivande stund på verkstaden i Fensbol. Orust entreprenadraket flög fram i Uddevalla med enbart grus-setup och en bil som såg helt okörbar ut.

– Jag är övertygad om att Mattias kommer ligga i topp med riktiga asfaltprylar, avslutar Peter.