Rallycross

Seger för Larsson i Kouvola

Robin Larsson tog under helgen säsongens andra seger i RallyX Nordic och han samlar på sig värdefulla mästerskapspoäng.

Den sjätte, och näst sista, deltävlingen av rallycrossmästerskapet RallyX Nordic kördes under helgen i finska Kouvola. Robin Larsson kämpade till en början med tempot på banan, men efter ändringar i bilens inställningar ökades tempot och han slutade tvåa i grundomgången. Det gav honom bästa startspår i den andra semifinalen, där han segrade. Farten följde med honom och han vann även finalen efter en stabil körning.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

– Det är jäkligt skönt att äntligen ta segern och få lite comeback efter andraplatsen i Flisa, säger Robin Larsson. Vi har haft en lite motig helg och farten satt långt inne till en början. Inför Q4 tog teamet en chansning med bilens inställningar och gjorde en ny stor ändring. Det visade sig vara ett vinnande drag, och vi har också fått mycker bra information som vi kan använda oss av till tävlingar framöver. I mästerskapet har fokusen varit att plocka mästerskapspoäng på ledaren och i helgen var vi en poäng ifrån maximala poäng, och kommer nu kunna utmana om segern på riktigt. Finalen i Tierp kommer bli intressant.