Rallycross

Höljes nästa för Kristoffersson

Johan Kristoffersson kör vidare i RallyX Nordic. Mästerskapsledaren är anmäld till de två kommande deltävlingarna i Höljes nästa helg.

– Höljes är alltid något extra, säger Johan.

Foto: Qba Nitka

Kristoffersson inledde RallyX Nordic på ett imponerande sätt, med en andraplats och en seger i danska Nysum den gångna helgen. Särskilt under söndagen övertygade Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-föraren. Då hade teamet sorterat ut en del tekniska problem och fått bra fart på den KMS-byggda Volkswagen Polo GTI RX som Johan också körde till en deltävlingsseger i fjolårets Nordic-premiär i Höljes.

– Det ska bli spännande att få jobba vidare med utvecklingen av vår egen bil, säger Kristoffersson och fortsätter:

– Och Höljes är ju en av de häftigaste banorna i världen, så där vill man naturligtvis vara med.

Teamchefen Tommy Kristoffersson var delvis nöjd med helgen i Danmark, men tyckte att det blev onödigt mycket jobb för mekaniker-gänget.

– Vi jobbar på att komma väl förberedda till den här tävlingen, säger Tommy, som också hyser mycket varma känslor för den legendariska rallycross-slingan i norra Värmland.

– Det brukar alltid vara bra arrangerat och perfekt preparerat. Banan tror jag dessutom passar oss riktigt bra, med bättre grepp än i Danmark och en lång startraka.

Inför helgen i Höljes, 13-16 maj, leder Johan Kristoffersson Supercar-klassen på 56 poäng, fem före tidigare stallkamraten Sondre Evjen. På tredje plats ligger Fraser McConnell på 47.

– Vi siktar förstås på att hålla oss kvar i toppen och helst utöka ledningen, säger Tommy Kristoffersson.

Foto: Qba Nitka