Rallycross

Walfridson fyra under RallyX Nordic i finska Kouvola

Jimmie Walfridson, Torsby, var rejält revanschsugen när han tillsammans med JC Raceteknik kom till start i sjätte deltävling av RallyX Nordic som kördes i finska Kouvola i helgen. Siktet var inställt på finalkörning efter att han har haft stolpe ut och missat finalen i två tävlingar i rad. – Min taktik i semifinalen höll, säger Jimmie.

Foto: Jan Kåre Rafoss

Jimmie  trivs på Kouvolabanan där han kört på den två gånger tidigare vilket resulterat i två silverpokaler i både rallycross och crosskart. Siktet var inställt på finalkörning även i år, men tyvärr var han med i en startsmäll i första omgången under lördagen.

Under söndagen kördes tre omgångar och Jimmie höll upp tempot bra. Han kammade hem två heatsegrar med en tredje tid i fjärde omgången som bästa resultat. Därmed klättrade han upp från elfte plats och slutade femma i grundomgången.

I semifinalen startade han i andra led och lyckades smita igenom klungan som andra bil och behöll positionen i mål. Därmed blev det lite stolpe in och finalkörning igen.

I finalen smällde det rejält i starten. Jimmie lyckades tråckla sig mellan bilarna och tog sig helskinnad ut på tredje plats. Tyvärr hamnade han bakom Simon Olofsson som hade fått problem med bilen.
– Jag hörde inte när spottern bad mig gå in i jokern, utan låg bakom honom i två varv, säger Jimmie.

Han tappade mycket tid på det misstaget och på näst sista varvet fick han sig en smäll så han for av banan och tappade ytterligare placeringar.

Jimmie gick i mål som femma, bara 0,8 sekunder efter Anders Michalak. Ben-Philip Gundersen uteslöts för sin tuffa körning. När även Michalak straffades med ett tidstillägg (som visade sig vara felaktigt), fick Jimmie kliva upp på pallen och ta emot bronspokalen. Tidstillägget togs sedan bort och Jimmie slutade istället fyra.
– Jag har med mig en pokal hem även den här gången. Vi får se om jag ger den till Michalak sen, säger Jimmie med ett skratt.

En turbulent inledning och ett litet kaosartat slut gav Jimmie 20 viktiga poäng. Han ligger sexa i mästerskapet och trea i SM inför finaltävlingen.
– Det har varit en övervägande bra helg. Farten har funnits och min taktik i semifinalen höll, där jag var tvåa ut ur första sväng och behöll placeringen i mål. Tyvärr fick jag en DNF i första omgången som gjorde att det var svårt att få de poäng som behövdes. Men jag tog mig till final vilket var målet och är nöjd med helgen, avslutar han

Resultat RallyX Nordic Kouvlola
1. Jesse Kallio (Fin) 29 p
2. Simon Olofsson (Swe) 23 p
3. Anders Michalak (Swe) 15 p4. Jimmie Walfridson (Swe) 20 p5. Linus Östlund (Swe) 20 p
6. Ben-Philip Gundersen (Nor) 22 p

RallyX Nordic efter delt 6
1 Ben-Philip Gundersen (NOR) 150 p
2. Linus Östlund (SWE) 139 p
3. Sondre Evjen (NOR) 116 p
4. Simon Olofsson (SWE) 94 p
5. Thomas Holmen (NOR) 91 p
6. Jimmie Walfridson(SWE) 92 p

Finaltävlingen i RallyX Nordic körs på Tierps Arena 21-22 september.