Crosskart

Alex Gustafsson tvåa i sin debuttävling i Xtreme Junior

Under lördagen kördes den första deltävlingen av det finländska mästerskapet FinRX i Vilppula. För 12-årige Alex Gustafsson, från Arvika och Gunnarskog, var det hans debuttävling i klassen Xtreme Junior. Han visade bra fart redan från start, vilket räckte till en andraplats i tävlingen.

Foto: Christian Gustafsson

–Jag är verkligen jättenöjd! Finnarna är riktigt snabba, och lämnar man en lucka så tar de den direkt. Så det här resultatet gör bra för självförtroendet. Jag och hela teamet har lärt oss väldigt mycket om både crosskarten och min körning, säger Gustafsson.

Gustafsson tävlar för det värmländska teamets JC Racetekniks ungdomssatsning JC Raceteknik Juniorteam sedan tre år tillbaka och har tidigare tävlat i både crosskart-SM och NEZ. Men detta är hans första säsong bakom ratten i den nya klassen Extreme Junior.

–Resten av säsongen kommer jag ha inställningen att fortsätta som jag gjort nu och kämpa hårt under varje tävling. Även om det här är ett läroår för mig kommer jag såklart göra allt för att ligga i toppen och avsluta på pallen. Så jag är väldigt tacksam för alla som stöttar mig i det här. Tack till alla sponsorer, JC Raceteknik, min mekaniker Henrik Gren och alla andra som hjälper mig.