Racing

Joel Eriksson tillbaka på poängplats i DTM

Joel Eriksson slog sig tillbaka in på poängplats i DTM när det tyska touring car-mästerskapet gästade Lausitzring för en historiskt betydelsefull deltävling i helgen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Eriksson, som drabbats av en hel del oflyt och framför allt tekniska problem den här säsongen, kunde den här gången ta sin 610 hästkrafter starka BMW M4 DTM i mål i båda helgens två race utanför Dresden.

Tomelilla-pågen slutade på åttonde plats i det första loppet på lördagen och inkasserade därmed fyra nya mästerskapspoäng, och klassificerades sedan på 13:e plats i söndagens avslutande heat – som samtidigt markerade det 500:e racet i DTM-historien.

Eriksson fanns länge med i topp tio-diskussionen även i söndagsracet, men avvek från klungan när hans BMW Team RBM kallade in honom för ett andra depåstopp i tävlingens slutskede; en medveten strategisk chansning som kunde ha burit frukt vid en eventuell säkerhetsbilssituation, men som nu – i avsaknad av en sådan – istället kostade en placering.

Eriksson noterades för fjärde snabbaste varv i söndagens race.

Helgens tävlingar på Lausitzring kontrollerades av BMW:s huvudkonkurrent Audi, som lade beslag på samtliga pallplatser i båda racen med Nico Müller (SUI) och René Rast (GER) som segrare i respektive heat.

– En helg med blandade känslor, säger Joel Eriksson. Det är skönt att vara tillbaka i poängen igen efter några tuffa helger, och det var viktigt att få genomföra båda racen här. Samtidigt har vi inte varit tillräckligt snabba. Just nu har Audi ett övertag och vi måste lyfta oss ett snäpp om vi ska kunna utmana dem. Vi kommer att jobba stenhårt inför nästa race. För egen del är jag glad att ha fullföljt båda loppen här; det ger oss värdefull data och en utgångspunkt att jobba vidare från under avslutningen av säsongen. 

Säsongens näst sista DTM-deltävling äger rum på Nürburgring den 13-15 september.