Racing

Joel Eriksson klar för racedebut i Formel E

Joel Eriksson kommer att göra sin debut i världsmästerskapet för elbilsracing, ABB FIA Formula E World Championship, när han kommer till start i Pueblas E-Prix i Mexiko nästa månad.

| Photographer: Lou Johnson| Event: Marrakesh City E-Prix| Circuit: Circuit International Automobile Mouley el Hassan| Location: Marrakesh| Series: FIA Formula E| Season: 2019-2020| Country: Morocco|| Driver: Joel Ericksson| Team: Geox Dragon| Car: Penske EV-4| Session: Test|

Eriksson ersätter ordinarie föraren Nico Müller hos det amerikanska teamet DRAGON / PENSKE AUTOSPORT för deltävlingen den 19-20 juni, och tar plats bredvid tidigare Formel 3-kollegan Sérgio Sette Câmara i stallets föraruppställning.

22-årige Eriksson blir därmed den blott andre svensken någonsin, efter Felix Rosenqvist, att tävla i Formel E – och den förste i mästerskapets nya era som officiellt världsmästerskap.

– Att få tävla i Formel E har varit en dröm sedan mästerskapet startade, och att äntligen få chansen känns nästan lite overkligt, säger Joel Eriksson. Vi har mycket jobb framför oss, men jag har ett erfaret team i ryggen och jag vet att de kommer göra allt för att jag ska komma in i det så smidigt som möjligt. Jag tror att vi kan vara med och slåss om VM-poäng om vi gör ett riktigt bra jobb nu under uppladdningen.

Eriksson har också anlitats som teamets officiella test- och reservförare för resten av säsongen, och fortsätter därmed i en roll han också hade i fjol.

– Jag är glad att få fortsätta samarbetet med Dragon, kommenterar Joel Eriksson. Vi tar vid där vi avslutade i fjol och jag ska göra mitt bästa för att stötta teamet och förarna mellan racen. Personalen i både Silverstone (England) och Los Angeles (USA) är väldigt motiverad och teamet har precis inlett ett nytt samarbete med Bosch som ger oss nya verktyg. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till det på ett djupare plan.

Jay Penske, teamchef och ägare av DRAGON / PENSKE AUTOSPORT, är också fylld av tillförsikt inför Joel Erikssons utvidgade roll i teamet.

– Jag är glad att få välkomna Joel tillbaka till teamet, säger Penske. Han är en värdefull resurs för organisationen och har enorm potential i Formel E. Han kommer att leverera resultat åt oss både på banan i Puebla och bakom kulisserna. Jag ser fram emot vårt första race tillsammans.

Joel Eriksson kommer att köra teamets bil #6 i Mexiko om tre veckor.