Rally

Solberg missar Rally Italien Sardinien

Oliver Solberg får inte köra nästa veckas VM-tävling på Sardinien. Anledningen är att pappa Petter Solberg har testat positivt för corona.

Internationella bilsportförbundet (FIA) och nationella regelverk för corona kräver att alla som har haft närkontakt med en smittad ska i 14 dagars karantän, inkluderat Oliver.

Petter Solberg som avslutade sin karriär efter säsongen 2018 med totalt tre VM-titlar i rally och rallycross, testade positivt på måndagen efter tävlingen i Portugal.

Oliver Solberg kör sitt första år som fabriksförare för Hyundai Motorsport. 19-åringen avslutade VM-tävlingen i Portugal förra helgen och har tagit flera negativa coronatester de senaste dagarna men måste nu stanna i karantän på ett hotell i Porto.

– Du kan bara föreställa dig hur tråkigt det här är, men det viktigaste är pappas hälsa. Vi har verkligen sett exempel på hur farligt detta virus är. Pappa har lite feber men är förövrigt i gott skick, säger Oliver Solberg

Enligt planen skulle Oliver köra sin andra VM-tävling i värstingklassen i en Hyundai i20 Coupe WRC nästa vecka, men det kommer nu inte att hända.

– Det kommer alltid att komma en ny chans att få köra Rally-VM. Jag respekterar till fullo de lagar och regler som har skapats för att få stopp på denna pandemi, säger Oliver Solberg