Racing

Joel Eriksson till vinnarbanan – stärkt av årets första pallplats

För snart ett år sedan skrev Joel Eriksson in sig i historieböckerna som vinnare i DTM. Platsen för den förlösande första segern – som samtidigt gjorde skåningen till den näst yngste någonsin att ta hem ett DTM-lopp (20 år) – var den tekniska Misano-banan på Italiens östra kust. I helgen återvänder Eriksson till den adriatiska Rivieran för säsongens tredje deltävling – och han gör det med en rykande färsk pallplats i bagaget. 

Foto: DTM / BMW Motorsport.

Eriksson slutade tvåa bakom teamkamraten Philipp Eng i en känslosam dubbelseger för BMW Team RBM på stallets hemmaplan i belgiska Zolder för tre veckor sedan, och hoppas kunna surfa vidare på samma framgångsvåg när DTM-fältet drar in i Misano.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Misano, säger Joel Eriksson. Jag har fantastiska minnen därifrån från i fjol. Vi hade väldigt bra fart i både torrt och regn och det är en av mina favoritbanor. Vi kommer naturligtvis göra vad vi kan för att bygga vidare från pallplatsen i Zolder och slåss om ett nytt bra resultat.

Förra året förärades deltävlingen i Misano av gästföraren Alex Zanardi, som den gången rattade en extra BMW M4 DTM. I år är det istället hos rivalen Audi som en annan gästförare återfinns, när MotoGP-stjärnan Andrea Dovizioso gör sin första DTM-start.

Fjolårets race i Misano kördes under strålkastarbelysning på natten, men årets två heat – ett på lördag och ett på söndag – körs båda på den ordinarie DTM-slotten kl. 13.30. 

Foto: DTM / BMW Motorsport.