Rally

Henric Skoog två svängar från pallen

Henric Skoog tvingades se en pallplats glida honom ur händerna i allra sista stund vid helgens Porsche Carrera Cup Deutschland-tävlingar på Red Bull Ring, där han dock ändå fick med sig ett nytt topp fem-resultat och många värdefulla mästerskapspoäng.

Foto: Kraeling-Foto

Skoog bäddade för sitt pall-läge genom ett starkt kval på den österrikiska Formel 1-banan, och låg på tredje plats i det 32 man stora startfältet när bara två kurvor återstod i det första av helgens två Porsche-heat.

På väg in i näst sista kurvan på det allra sista varvet gjorde Skoog dock en ödesdiger miss. En alltför sen inbromsning innebar att han tappade spåret i utgången av den svepande högersvängen, vilket öppnade upp för bakomvarande Luca Rettenbacher och Leon Köhler – som båda lyckades smita förbi och snuva Skoog på champagnen.

Skoog korsade istället mållinjen som femma, 6.4 sekunder bakom segrande Larry ten Voorde och mindre än en sekund bakom Rettenbacher på tredje plats.

– Jag har nog aldrig varit så besviken på mig själv, säger Henric Skoog. Jag hade pallplatsen i mina händer men tappade den med mållinjen mer eller mindre inom synhåll. Det var sjukt frustrerande, men vad ska man göra? Jag gjorde helt enkelt en miss. Jag försökte täcka upp för Rettenbacher som låg precis bakom mig, men bromsade för sent. Det är sådant som händer. Jag antar att jag får vara glad över poängen som femteplatsen gav i alla fall, men självklart svider det en del.

I söndagens Race 2 körde Skoog sedan på nytt in på en respektabel poängplacering när han tog målflagg som åtta. Han avancerar därmed till femte plats i förarmästerskapet efter tre körda deltävlingar.

– Allt som allt har det, trots besvikelsen i Race 1, varit en bra helg, summerar Henric Skoog. Jag är ändå grymt nöjd med farten i det första racet; vi var bland de snabbaste på banan från start till mål och jag lyckades hålla undan för både (Jaap) van Lagen och (Michael) Ammermüller. Jag åker härifrån med en bra poängskörd och en grund som vi definitivt kan bygga vidare på under resten av säsongen.

Porsche Carrera Cup Deutschland tar nu ett månadslångt uppehåll, men är tillbaka på agendan den 5-7 juli. Då väntar kalenderns mest unika inslag: det populära gatloppet på Norisring i Nürnberg.