Racing

Skoog avslutar med topp fem på Nürburgring

Henric Skoog körde hem säsongens fjärde topp fem-resultat i Porsche Carrera Cup Deutschland efter att ha funnits med i palldiskussionen vid helgens tävlingar på anrika Nürburgring i de tyska Eifelbergen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Skoog sjösatte helgen med en tiondeplats i lördagens inledande Race 1, men tog ett steg närmare täten i söndagens avslutande finalheat – där han initialt såg ut att kunna utmana om pallen.

Skoog inledde söndagsracet från sjätte startruta i sin Porsche 911 GT3 Cup, men gjorde en kanonstart och lade direkt beslag på fjärdeplatsen.

Torshälla-föraren pressade sedan tredjeplacerade Dylan Pereira hårt under de inledande varven i en tidvis mycket tight kamp om pallen, men fick till slut istället se sig passerad av Huber Racing-kollegan Larry ten Voorde efter en miss i den snäva Veedol-chikanen.

Femte plats markerade alltjämt ett välkommet resultat för Skoog, bara en vecka efter mörkret på holländska Zandvoort där en avåkning i kvalet kraftigt kompromissade hans chanser och till slut resulterade i två nittondeplatser.

I och med söndagens resultat har Henric Skoog nu varit bland de fem främsta i en tredjedel av de totalt 12 race som körts i Porsche Carrera Cup Deutschland så här långt under 2019.

– Det är skönt att vara tillbaka i topp fem, särskilt efter den riktigt tunga helgen senast på Zandvoort, säger Henric Skoog. Det har varit en OK helg här på Nürburgring; inget spektakulärt, ingen katastrof. Framför allt var det positivt med ett så pass starkt andra race nu idag. Jag kunde inte riktigt ta mig förbi (Dylan) Pereira där i början, men det var nära. Jag kände mig helt klart snabbare och jag tror att jag hade kunnat öppna upp en liten lucka. Tyvärr gick jag för tight över en kerb i chikanen och tappade Larry (ten Voorde) istället, och sedan satt jag fast bakom honom in i mål. Överlag en hyfsad helg och ett resultat vi kan vara relativt nöjda med i det motstånd vi trots allt möter i det här mästerskapet.

Båda helgens två race på Nürburgring vanns av fransmannen Julien Andlauer, som också leder ett förarmästerskap där Henric Skoog nu återfinns som åtta.

Med helgens arrangemang lagt till handlingarna återstår nu bara två deltävlingar i Porsche Carrera Cup Deutschland den här säsongen. Den näst sista avgörs på Hockenheim den 13-15 september.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.