Racing

På gränsen, men inte över den – Henric Skoog redo för Red Bull Ring

I helgen rullar Porsche Carrera Cup Deutschland in i de pittoreska österrikiska Alperna, när säsongens tredje deltävling äger rum på Formel 1-bekanta Red Bull Ring. Henric Skoog kommer till start som sexa totalt i förarmästerskapet, bara några enstaka poäng från tredjeplatsen, och känner sig väl förberedd inför sammandrabbningen utanför den lilla byn Spielberg.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & Kraeling-Foto.

– Vi hade ett test på Red Bull Ring i lördags och det kändes väldigt bra, säger Henric Skoog. Det är definitivt en bana som jag tycker om. Den är snabb, men har också ett par tuffa inbromsningszoner där det sitter mycket tid. Det går att köra om, så kvalet är inte helt avgörande, men naturligtvis ökar chanserna till ett bra resultat ju längre fram man startar. Målet är att vara med och slåss i topp fem och ta så många mästerskapspoäng som möjligt.

Mästerskapet, ja. Efter två körda deltävlingar (fyra race) är det minst sagt tight i kampen om medaljerna. Skoog har just nu bara 4.5 poäng upp till bronsplatsen, där Porsche Supercup-mästaren Michael Ammermüller huserar, och till andraplacerade Julien Andlauer är det bara ytterligare åtta poäng.

Totalledande Larry ten Voorde har öppnat upp en tidig lucka i tabellen efter tre raka segrar under säsongsinledningen, men tävlingarna på Red Bull Ring är av hävd svårbemästrade och Skoog – liksom resten av fältet – vet att det kan svänga snabbt på den österrikiska anläggningen.

– Det är en speciell bana, framför allt eftersom den har så många asfalterade avåkningszoner, förklarar Henric Skoog. ”Track limits” är alltid ett problem där och förra året fick de till och med stoppa träningen och sätta ner foten rejält eftersom alla genade så mycket. Det är väldigt svårt att få till ett perfekt varv utan att gå över gränsen och dra på sig en bestraffning; banan bjuder liksom in till att man överkör. En sådan bestraffning kan slå extremt hårt om varven exempelvis stryks i kvalet. Dessutom är det alltid olika vad som gäller från år till år. Det här är en komplicerad tävling, men jag ska ge det allt jag har!

Helgens två Porsche Carrera Cup Deutschland-race körs som vanligt på lördag respektive söndag och streamas live på nätet.