Racing

Ikonisk kurva nästa i TCR Europe

TCR Europe och deltävling tre anordnas i helgen (7–9 juni) på legendariska Circuit de Spa-Francorchamps, Belgien. Syskonen Bäckman möter kalenderns längsta bana, den ikoniska kurvan Eau Rouge och Europas elitförare med hög fart och två pallplatser i ryggen.

Det är nu lite drygt två veckor sedan syskonen Andreas och Jessica Bäckman tävlade i racingmästerskapet TCR Europe:s andra deltävling, då på Formel 1-banan Hockenheimring. Nu intar de den legendariska Circuit de Spa-Francorchamps, drygt 50 kilometer sydost om Liège i östra Belgien, när det är dags för mästerskapets tredje deltävling. Den 7,004 km långa banan inkluderar den ikoniska kurvan Eau Rouge, och listas ofta i topp när racingförare rankar sina favoritbanor. Spa-Francorchamps har haft en given plats i Formel 1-kalendern i många år men gör nu plats för de 34 tävlande i TCR Europe, däribland team Target Competition med Andreas och Jessica Bäckman.

7,004 km – och ikoniska kurvan Eau Rouge

Tävlingshelgen inleds med två fria träningspass på fredagen, följt av kval på lördagsförmiddagen och tävlingens första race på lördagseftermiddagen. Det andra och slutliga racet körs på söndag och syskonen är förväntansfulla.

– Jag ser fram emot att få tävla igen och det ska bli spännande att få köra på just häftiga Spa-Francorchamps – och att utmanas i Eau Rouge. Från Hockenheim tar jag med mig min höga fart och hoppas kunna förbättra mina resultat ytterligare, säger Andreas Bäckman.

Systern Jessica stämmer in.

– Med två pallplatser i bagaget ska det bli kul att nu få äntra den längsta banan i kalendern, med många olika kurvkombinationer, vilket betyder att varenda tiondel är extremt viktig. Just därför tror jag att det kommer att bli en tuff och spännande helg, då jag hoppas få bra fart redan från start, säger Jessica Bäckman.